Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Stories / Recap: Goodwood Revival 2022
Share this page

Recap Goodwood Revival 2022: highlights all the way

Driemaal is scheepsrecht: afgelopen week zaten we dan ein-de-lijk op de boot richting ons favoriete evenement. Goodwood Revival maakte de hooggespannen verwachtingen waar. Wat zeggen we: het overtrof alles! Wat een sfeer, wat een actie, wat een feest. Wat een manier om een bomvol evenementenkalender deze zomer af te sluiten! We gingen er als een club autogekken naartoe en kwamen compleet idolaat weer terug. Wel of geen ervaring met het Britse autoparadijs; we werden bijna letterlijk weggeblazen door al het spektakel op én naast de baan!

Geduld op de proef gesteld

Je moet er wat voor over hebben: na onze klanten 2x eerder lekker te hebben gemaakt voor dit klassieke Engelse snoepreisje, werd er nogal een beroep gedaan op het geduld. Gelukkig hield de voorpret de afgelopen jaren onverminderd stand. Des te zoeter smaakte de oversteek naar Harwich, met als vertrekpunt Hoek van Holland!

De boottocht van afgelopen donderdag bleek het begin van een onvergetelijk avontuur. De ellenlange spanningsboog beleefde een climax toen we overladen werden door exclusieve klassiekers, vintage outfits en knetterharde decibellen. Maar niet voordat een gezonde dosis nervositeit werd ‘weggedronken’ aan de bar, op weg naar de andere kant van de Noordzee. Er midden tussenin zaten onze Goodwood veterenen, die de borrel juist gebruikten om ontspannen een bekende festiviteit tegemoet te gaan. Het uitwisselen van eerdere ervaringen met deelnemers die er helemaal blanco in gingen, maakte het een unieke en geweldig gezellige mix van mensen.

Toeristische route à la Prins

Eenmaal aangemeerd hadden we natuurlijk rechtstreeks een sprint kunnen trekken naar de eindbestemming. Echter, geheel volgens Prins traditie pakten we het nét even anders aan: de weg ernaartoe, dát is namelijk wat voor ons als liefhebbers telt. Rond de klok van 7.00 uur maakten we ons in de ochtendzon op voor een 4 uur durende rit. De toeristische route bracht ons langs karakteristieke Engelse plaatsjes met de bekende rode telefooncel op de hoeken van de straat. Een koffiepauze in een oude cottage ging gepaard met een indrukwekkende fly-over; de eerste die ochtend. De Spitfire trok een streep richting Goodwood en trakteerde ons op een flinke dot nostalgie. En er was meer in aantocht…

Wel of niet bekend met het pittoreske Goodwood terrein, bij aankomst was het verbazing alom. Zóveel fantastisch mooie auto’s bij elkaar, het lijkt niet te wennen! Willen we ook niet, want dat is juist de charme van het walhalla onder de classic car events. In eerste instantie leek het wat gek om al die smartphones in de hoogte zien, aangezien we ons toch écht in de jaren 60 waanden tussen alle onberispelijke vintage droomauto’s en dito kledij. Maar ja, zoiets indrukwekkends als Goodwood móet je gewoon vastleggen!

Met de neus in de boter

Veel tijd om ter plekke de reeks foto’s en video’s terug te kijken was er niet, want de 2 dagen dat we er waren vlogen voorbij. Er zat dus niets anders op dan het gas er vol op te houden om alles te kunnen zien en te beleven! Over ‘vol gas’ gesproken: er werd hard, maar fair geracet. Zelfs de meest kostbare Ferrari’s en Aston Martin’s reden op de limiet en werden daarin niet ontzien. Sowieso vielen we als fan van de Italiaanse raspaarden met de neus in de boter: vanwege het 75-jarig jubileum van Ferrari pakte Goodwood extra groots uit. Onder andere 2 Le Mans winnaars, 3 unieke 250 GTO’s – waarvan één bestuurd door drievoudig F1-kampioen Sir Jackie Stewart himself – en de “Scaglietti built” 4399GT met aan het roer Le Mans-legende Derek Bell stonden op de grid voor wat ‘parade laps’. Als klap op de vuurpijl voegde men hier 10 (!) 250 GT SWB’s aan toe alsof het de normaalste zaak van de wereld is…

Goodwood op zijn best!

Het sfeerproeven op vrijdag was op zich al genoeg geweest om tot in de eeuwigheid na te genieten, maar bleek slechts een voorproefje op de rest van het weekend. Het is zaterdagochtend als “The Assembly Rooms” ons welkom heet voor een dag lang smullen van hapjes, drankjes en een topuitzicht vanaf de Private Grandstand. Er ontging ons niets van de actie op de baan, maar konden evengoed relaxen in het zonnetje op het terras terwijl we ons vergaapten aan de flanerende menigte; de ene bezoeker nog meer in sixties stijl dan de ander.

Historische hoeveelheid kippenvel

Echter, wat ons betreft werd de beste show weggegeven door St. Mary’s Trophy: te midden van een dolenthousiaste groep Britse dames en heren op de Grandstand ging het dak eraf toen we de klassieke MINI’s, Alfa’s en grote Amerikanen bumper aan bumper met elkaar zagen stoeien op het Goodwood Motor Circuit. De combinatie van knalharde actie op de baan en het aanstekelijke gejuich vanaf de tribune zorgde voor een historische hoeveelheid kippenvel van kruin tot teen. Pas ver nadat de allerlaatste auto was afgevlagd en al zwaaiende ons onder luid applaus passeerde tijdens de ereronde, was het over en uit met de staande ovatie. Maar de sfeer was nog lang voelbaar… Als we nu eens afspreken dat we dit moment van euforie vasthouden tot aan ons volgende bezoek aan Goodwood Revival…?