Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Stories / Alfa Romeo Tonale
Share this page

De nieuwe Alfa Romeo Tonale

 

Benvenuto: Prins heet de Alfa Romeo Tonale welkom op 11 juni!

Beste autoliefhebbers: de geheel nieuwe Alfa Romeo Tonale staat vanaf 11 juni in de showroom van Prins! Warmdraaien is niet moeilijk, aangezien het eerste beeldmateriaal van de fraaie C-SUV met gepaste Alfa-trots alvast op onze website pronkt… Wat is ze mooi hè?

Bellissima! Knap staaltje Italiaans design

Het historische automerk kondigt met de Tonale een radicale evolutie aan. Moeten we ons nu zorgen gaan maken? Nee, geen moment! De geavanceerde connectiviteit en innovatieve elektrificatie van de Alfa Tonale hebben immers een bijzonder sportief en smaakvol ontwerp nooit in de weg gestaan. Sterker nog, het bekroonde concept dat Centro Stile Alfa Romeo schetste, is linea recta overgenomen in het serieproductiemodel. Over een knap staaltje Italiaans design gesproken… Nu al smullen we ervan, laat staan als dit charmeoffensief onze showroom bereikt en van dichtbij kan worden bekeken!

Share this page
Geïnteresseerd in de Tonale?

Schrijf u hier in!

Voornaam*
Vul uw naam in
Achternaam*
Vul uw naam in
Telefoonnummer*
Vul uw telefoonnummer in
E-mailadres*
Vul uw e-mailadres in
Ga akkoord om te kunnen verzenden

Toekomstbestendig Alfa-DNA autonoom-proof

Alfa Romeo doet wat andere merken niet lukt: de Italianen hebben state-of-the-art elektrificatie verweven met ouderwets fijne rijdynamiek. Zodoende gaan sportiviteit en duurzaamheid hand in hand en is het karakteristieke Alfa-DNA onverminderd sterk, maar toekomstbestendiger dan ooit. Bovendien wordt sportief sturen (nog) veiliger: Advanced Driver Assistance Systems (kortweg ADAS) maakt autonoom rijden op niveau 2 mogelijk. Natuurlijk wil de Alfist niet alles uit handen geven; u bent nog altijd nodig aan het roer om de Tonale zijn scherpte op de weg te laten tonen.

Tonale toonaangevend met 22 inch touchscreens

Eveneens van een hoog niveau is de connectiviteit aan boord van de nieuwe Alfa Romeo SUV: het infotainmentsysteem is vanaf een blanco vel papier ontwikkeld en voorbereid op Over-the-Air software updates. Verder is Amazon Alexa in het besturingssysteem geïntegreerd. Toonaangevend in de Tonale klasse zijn de gecombineerde touchscreens: de twee hoge resolutie, Full TFT-schermen zijn samen maar liefst 22 inch groot.

Voel de chemie van een benzinemotor zonder uitstoot

Met de introductie van de Alfa Romeo Tonale wordt ultieme rijbeleving opnieuw uitgevonden. De Hybrid en Plug-in Hybrid versies doen voor het eerst hun intrede en zetten een belangrijke stap in de elektrificatie van het iconische merk. Echter, niet zonder het roemruchte Alfa-gevoel te waarborgen! Geavanceerde technologieën zorgen er namelijk voor dat de hybride Tonale door een brandstofmotor wordt aangedreven, zelfs wanneer deze is uitgeschakeld. Volgt u ons nog?

De zogenaamde 48 volt “P2” elektromotor levert 15 kW en 55 Nm, maar het is de 1,5 liter turbo-benzinemotor die het totale vermogen naar 160 pk tilt en belangrijker: de adrenaline van de échte autoliefhebber een waanzinnige kick geeft. De hybride VGT-motor (Variable-Geometry Turbo) is exclusief voor Alfa Romeo ontworpen en gaat gekoppeld aan een 7-traps TCT-transmissie inclusief dubbele koppeling. Deze techniek maakt dat de Tonale Hybrid elektrisch kan starten én rollen. Een vergelijkbare versie met 130 pk vermogen behoort bij de introductie eveneens tot de mogelijkheden.

Plug-in Hybrid verdeelt 275 pk over 4 wielen

Voorlopige topversie is de 275 pk sterke Tonale Plug-in Hybrid inclusief standaard Q4-vierwielaandrijving. Laatstgenoemde heeft slechts 6,2 seconden nodig om de 0-100 km/h sprint te voltooien. Bovendien legt de krachtige PHEV in de stad maximaal 80 kilometer af in EV-modus en is daarmee “best in class”. Bij gecombineerd gebruik komt de elektrische range op ruim 60 kilometer. Het hoeft niet altijd 100% emissievrij? Het samenspel tussen turbopower, TCT-snelheid én Q4-tractie staat garant voor authentiek rijplezier op z’n Alfa’s.

Mild-Hybrid
• 1.5 (mild) Hybrid viercilinder turbo. 130 pk, 240 Nm. Nieuwe 7 traps automaat met dubbele koppeling. 48 volt elektromotor. Voowielaangedreven. Ook elektrisch te rijden op lage snelheid.

• 1.5 (mild) Hybrid viercilinder turbo. 160 pk, 240 Nm. Nieuwe 7 traps automaat met dubbele koppeling. 48 volt elektromotor. Voowielaangedreven. Ook elektrisch te rijden op lage snelheid.

Deze versies beschikken over onder andere Silent Start (geruisloos elektrisch starten en wegrijden), Electric Drive (rijden met alleen de elektromotor), e-Queueing (de auto elektrisch in een file laten ‘meerijden’ volgens ‘stop&go’)

Plug-in Hybrid
• 1.3 Plug-in Hybrid viercilinder turbo Q4. 275 pk. 0-100 km/u in 6,2 seconden. Nieuwe 7 traps automaat met dubbele koppeling. Tot 80 kilometer volledig elektrisch te rijden. Vierwielaangedreven.
Diesel
• 1.6 Multijet, 130 pk, 320 Nm, 6 traps automaat met dubbele koppeling en voorwielaandrijving.

Leverbaar in klassieke uitrustingsniveaus

Klassieke namen keren in de (nabije) toekomst terug. Ook de Tonale is volgens Alfa Romeo traditie te verkrijgen in de uitvoeringen Super en Ti. In laatstgenoemde trim heeft de compacte SUV al een opvallend stijlvolle basis. Het accent ligt hierbij op elegantie en puur. Vol van karakter is tevens de Super uitvoering: à la Stelvio en Giulia wordt deze Tonale luxer dan luxe. U gaat voor het ultieme pretpakket? De optionele Sprint en Veloce packs vullen de laatste restjes ruimte voor (nog) meer sportiviteit in stijl op. Hoe dit er precies uit komt te zien blijft nog heel even een verrassing. We willen u in juni immers ook het één en ander aan nieuws over de Alfa Romeo Tonale kunnen vertellen! Hoeveel nachtjes slapen nog?

Prijslijst

Alle prijzen, uitvoeringen en opties voor de nieuwe Alfa Romeo Tonale zijn inmiddels bekend!

Bekijk de prijslijst