Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Stories / Prins Summer Tour 2024
Share this page

Prins Summer Tour 2024

9 tot 14 september


La bella Italia. Deze Summer Tour keert Prins terug naar de roots en het hart van de automobiele schoonheid. Letterlijk, want we doen het geografische middelpunt aan van Italië!

Luxe maakt plaats voor authenticiteit en typisch Italiaanse charmes in al haar vormen. Tijdens deze trip staan rijbeleving en het pure karakter van het land van de passie en pasta’s centraal. We vliegen op Rome, laagvliegen in de Toscane, knallen door Umbrië en aansluitend richting Le Marche waar we prachtige hoogvlaktes meepakken. Auto’s, eten, wijnen en landschappen; bij Prins Summer Tour 2024 is álles Italiaans. Check dus gauw ons programma!

Maandag

Dag 1 staat normaal gesproken enkel en alleen in het teken van het afreizen naar de bestemming. Komende zomer doen we het echter nét even anders. Wij gunnen u aan het einde van de week extra tijd om u te vergapen aan al het moois wat de Italiaanse hoofdstad te bieden heeft. Daarom geven we na aankomst op het vliegveld in Rome meteen gas. De eersterit is 160 km lang, waarvan 100 km over de autostrada wordt verreden. De rechtervoet kan dus direct naar beneden! Ongeveer halverwege strekken we onze benen en schuiven we aan voor een smakelijke lunch. De locatie van het hotel is een uitstekende uitgangspositie voor de rest van de Tour.


Dinsdag

De volgende dag storten we ons in het typische Toscaanse leven, inclusief bijpassende lunchlocatie. Dat belooft een smakelijke voortzetting te worden! Toch staat de route centraal: 50 km snelweg en maar liefst 190 km binnendoor. Kortom, de perfecte gelegenheid om het beeldschone landschap van deze populaire regio te verkennen. Onderweg wordt u getrakteerd op betoverend mooie vergezichten en rijden we dwars door idyllische dorpjes voor het échte Italiaanse gevoel. Ook het overnachten gaat in Toscaanse stijl: op een uniek landgoed, zonder 5 sterren, mét de charme van het authentieke Italië.


Woensdag

Op woensdag bereiken we het hoogtepunt van onze Summer Tour dankzij een 200 km durende rit over de groene glooiingen van Umbrië: hier tikken we het geografische middelpunt aan van la bella Italia in het prachtige plaatsje Narni, om vervolgens de 1.890 meter hoge pas genaamd Sella di Leonessa te beklimmen. In de avond parkeren we deluidruchtige Prins karavaan in een pittoresk middeleeuws dorpje om op één oor te gaan in het hart van Umbrië.


Donderdag

Deze dag staan er 215 kilometers op de kaart. Genieten wordt het sowieso; voor de nieuwkomers van de Prins Tour, maar zeker ook voor de trouwe deelnemers die herinneringen zullen ophalen aan deels dezelfde hoogvlaktes die we aandoen als in 2015. Dit wordt een comeback om nooit te vergeten: het gas gaat er goed op, terwijl het uitzicht over het wonderschone Italiaanse landschap nog net zo indrukwekkend is als 9 jaar geleden! De overnachting vindt plaats op misschien wel de meest unieke plek van de week: in Santa Stefano. Als we zeggen dat de bekende antieke kroeg uit 2015 mogelijk nog in bedrijf is, begint het bij sommigen dan spontaan te borrelen?


Vrijdag

Nog één dag stoeien met steigerende paarden: we zakken af in de richting van Rome. Onderweg pauzeren we de 190 km lange rit voor een heerlijke lunch. Daarna is het blik op de Italiaanse hoofdstad en gáán! Aan het einde van de middag duiken we vast en zeker ergens een plaatselijke terras op. Een beetje verkoeling kan natuurlijk geen kwaad…


Zaterdag

En toen hadden we zomaar ineens een dag over om de vele historische bezienswaardigheden van de Italiaanse miljoenenstad op ons in te laten werken. Ga cultuur snuiven, bezoek het grootste amfitheater ter wereld of geniet met een puntzak in de hand van de moderne architectuur die Roma óók te bieden heeft. Gezellig samen of rustig op eigen houtje; dat mag u helemaal zelf bepalen! Eén ding is zeker: over Prins Summer Tour 2024 gaat nog lang worden nagepraat.

 

Deelname prijs *schatting, exacte prijs volgt

  • Equipe (2 personen) : €5000,-
  • Autotransport (retour) : €1800,-
  • Vlucht: prijs volgt.

VOLGEBOEKT.

Inschrijven is niet meer mogelijk, de Summer Tour 2024 is volledig volgeboekt.

Share this page