Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Stories / Sunset drive Performante…
Share this page

We gaan dit keer eens niet de typisch Italiaanse stijl aansnijden. Woorden als charisma en elegantie schitteren door afwezigheid. Maar soms, heel soms is dat niet erg. In geval van deze opzwepende, nieuw in Italië geleverde Lamborghini Huracán Performante bijvoorbeeld. Deze hardcore supercar is al geen uitblinker in subtiliteit, laat staan als je ‘m in een felgroene Verde Mantis lak giet. Daarbovenop monteerde Lamborghini speciaal voor dit exemplaar af-fabriek een Style Package, Carbon Package, 20 inch Lightweight wielen inclusief centrale wielmoer en nog veel meer fijne extra’s. Exorbitant of niet, de chemie is er zeker. Is dat chemisch groene kleurtje toch weer toepasselijk…

Share this page

Het is dat de vleugeldeuren ontbreken, anders zouden we toch zweren dat de Lamborghini Huracán Performante spontaan zou opstijgen. Enkel de 4 mat zwart gekleurde 20 inch lichtgewicht wielen met erachter Verde Mantis remklauwen verraden dat het hier om een auto gaat. Echter, monteer de reusachtige carbon (!) achterspoiler andersom en geheid dat de Lambo “airborne” gaat… Oh wacht, het betreft hier de ‘vaste’ versie. Andere zwarte accenten op de Verde Mantis carrosserie zijn er in de vorm van Gloss Black buitenspiegels, sideskirts + luchtinlaten, sierstuk rondom de dubbele – eveneens zwarte – uitlaateindstukken en Performante opschrift op de portieren.
De frontsplitter en diffusor achter zijn gemaakt van carbon, net als de “Engine Bay” achter de glazen motorkap. De Tricolore striping bovenlangs de dorpels laat ondertussen doorschemeren dat het hier een Italiaanse creatie betreft. Over de rest van het exterieur kunnen we vrij kort zijn: die is net zo extreem. Alleen al de manier waarop de voorbumper gestyled is; dat is toch Stealth Fighter waardig? De Performante is veruit de meest hardcore versie van de Huracán. Nu weet u ook waarom.

In deze Lamborghini Huracán Performante gaat u er automatisch goed voor zitten. Geen overbodige luxe met 640 pk aan 5,2 liter V10-power in uw rug. De atmosferische 10-cilinder schreeuwt het uit van genot en de inzittenden ook, wanneer deze binnen 2,9 tellen vanuit stilstand de 100 km/h voorbijschieten. Om vervolgens dwars door de geluidsbarrière te denderen met een duizelingwekkende topsnelheid van 351 km/h… Bizar! En dan te bedenken dat deze super exoot zich nog vliegensvlug door bochten laat loodsen ook. Sneller dan elke andere Huracán.
Een totaal van 30 pk méér vermogen en 40 kg minder gewicht op de weegschaal dan de LP610-versie bleek niet genoeg. Om ongekende asfalt prestaties te kunnen realiseren, hebben de knappe koppen van Lamborghini de auto 10% stijver gemaakt, het Magneto-rheological Suspension systeem (LMS, variabele dempers) volledig herzien, Dynamic Steering (LDS, variabele stuurinrichting) verder verbeterd en het ALA-systeem (Aerodinamica Lamborghini Attiva) gelanceerd. Over dat laatste wordt gezegd dat de technologie 80% lichter zou zijn dan op die van andere supercars, voorzien van reguliere hydraulische systemen. Over ALA zegt Lamborghini zelf dat het 750% meer downforce genereert dan bij de ‘standaard’ Huracán. We vallen in herhaling, maar… Bizar!

Prins Winkel

Officiële alfa Romeo Accessoires

Naar de shop