Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Stories / Jong geleerd…
Share this page

Jong geleerd, oud gedaan. Als pure petrolheads vertalen we dat natuurlijk graag naar de geur van benzine, de brul van een klassieke 6-in-lijn en een ware Le Mans legende! Dus als kleinzoon komt logeren, breng je hem in stijl naar school! Maak herinneringen die blijven!

Share this page

Over de auto:

Jaguar C-Type replica
Bouwjaar: 1951

Terwijl Jaguar hard onderweg is met het continueren van hun legendarische C-Type, heeft menig carrosseriebouwer zich lang geleden al laten inspireren door de Le Mans winnende roadster uit Engeland. Neem bijvoorbeeld Shell Valley: naar verluidt zou de specialist al jaren de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden als het gaat om de levering van C-Type Replica bodykits. De voormalig eigenaar had het nooit zo op imitatiemodellen, maar voor deze Jaguar C-Type maakt hij in 2006 met liefde een uitzondering. Sterker nog, hij gaf er zijn 911-droom voor op!
Deze ultra fraaie Jaguar C-Type Replica, gebouwd door het Amerikaanse Shell Valley, is een eersteklas beauty – zowel optisch als technisch. Zo klinkt ze ook! De beleving van deze handgeschakelde (!) versie is van een onnavolgbaar niveau. Kortom, dat wordt vlammen… Letterlijk. Check de spectaculaire sidepipes maar eens in het donker!

De Jaguar C-Type van Shell Valley onderscheidt zich van andere C-Type Replica’s door middel van zeer realistische carrosserieverhoudingen en een uitstekende kwaliteit van de aerodynamisch hypermoderne koets. De roadster body is versterkt door middel van glasvezel en direct op het frame gemonteerd voor de perfecte pasvorm. De carrosserie is inclusief prachtige gelcoat finish geleverd. Belangrijke spanningspunten zijn voorzien van kevlar en staal, waardoor de C-Type niet alleen een hele mooie, maar ook een hele sterke indruk maakt.
Extra nostalgische gevoelens krijgen we bij het zien van de knock-off wire wheels en het “British Racing Green” lakwerk inclusief startnummer 17 met witte achtergrond op de zijkanten. Van de keramisch-chromen sidepipes, bruin “Tanned” lederen kuipjes met “Heavy Duty” gordels, windschermen type “Brooklands” en het 4-spaaks houten “Moto Lita” stuurwiel zijn we persoonlijk helemaal weg. Slechts de geur van benzine ontbreekt nog…

Tip: start de in Nebraska gemonteerde Jaguar 4,2 liter 6-cilinder lijnmotor inclusief aangepaste cilinderkop plus 3 Weber carburateurs, en het feest kan pas écht beginnen! De C-Type Recreatie gromt, brult, bromt en knalt er hevig op los. Vooral ook bij gas los; de voormalig eigenaar liet de carburateurs namelijk zodanig afstellen dat de sidepipes hoog in de toeren letterlijk als vuurwerk klinken. Dit vuur wordt tevens goed zichtbaar in een donkere omgeving – net als bij een échte Le Mans racer! De beleving die dit oproept valt bijna met geen pen te beschrijven.

Dat de Amerikaanse creatie serieus mag worden genomen, blijkt wel uit het bouwjaar van het originele chassis: september 1951. Inderdaad, het jaartal waarin Jaguar er dankzij de unieke kwaliteiten van de C-Type er met de winst van doorging tijdens de 24 uur van Le Mans. Shell Valley bouwde de carrosserie in 2006 op, en werd later gekocht door de voormalig, Belgische eigenaar: een petrolhead pur sang! Dat deze meneer bereid is om ver te gaan voor zijn autoliefde, blijkt wel uit de foto die wij van hem ontvingen. Hierop is te zien dat zijn keuken thuis grenst aan de ‘garage’ met daarin – toen nog – een Porsche 964: een jeugddroom. Het mooiste? Keuken en garage worden slechts van elkaar gescheiden door een grote glazen wand, zodat hij er tijdens het koken en/of bereiden van een kop koffie altijd zicht op had.
De klassieke Porsche 911 had dus een centrale plek in zijn huis, maar de C-Type kreeg langzamerhand een centrale plek in zijn hart. Gevolg: er moesten keuzes gemaakt worden. Na de wereld van de C-Type Replica’s grondig te hebben bestudeerd, vond hij de ideale leverancier: Shell Valley. Zo smoorverliefd als hij op de Jaguar C-Type werd, zo bijzonder fan is hij momenteel van de Ferrari 456 GT waarop hij zowel de C-Type als een BMW 850 youngtimer bij ons inruilde. Eens een petrolhead…

Prins Winkel

Officiële alfa Romeo Accessoires

Naar de shop