Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Service / Export

Export informatie: Prins gaat alle grenzen over

Een auto exporteren vergt enige kennis van zaken. En kost bovendien de nodige tijd, die stuurgrage fijnproevers doorgaans liever aan iets anders besteden. Terecht, natuurlijk. Daarom neemt Prins het organiseren van de export met liefde uit handen, hoe graag u ook zelf aan het roer staat!

Wie het exporteren van de auto aan ons overlaat zal al gauw de vele voordelen ervan gaan merken. Dankzij jarenlange ervaring weten we precies welke paden te belopen; zowel op het gebied van exportdocumentatie als wereldwijd transport. Let op: het registreren van de auto in het land van bestemming komt wél voor uw rekening. Echter, uiteraard voorzien we u van de juiste documenten om een administratieve rompslomp te voorkomen. En tijd te besparen voor andere, leuke(re) dingen… Ontdek hieronder de vele mogelijkheden:

Exportdocument

+

Exportdocument

Prins zorgt voor een Duitse brief (KFZ) bij de auto. De Kraftfahrzeugbrief (KFZ) is feitelijk het gangbare Duitse kenteken, ook wel de ‘Duitse brief’ genoemd. Dit is de meest gangbare manier om een auto te exporteren omdat u op deze manier de BPM restitutie zelf in beheer heeft én een KFZ in elk EU land geaccepteerd wordt. Wanneer u een auto voor export verkoopt met het Nederlandse kenteken, dan bent u afhankelijk van de koper om binnen 13 weken een kopie van de buitenlandse registratie aan u te leveren zodat u de rest-BPM kunt terugvorderen. Een KFZ zijn enkel documenten, hier zit geen tijdelijk kenteken bij.

Uitvoerverklaring

+

Uitvoerverklaring

De uitvoerverklaring is een document dat wordt afgegeven als een voertuig wordt aangemeld voor uitvoer. Wilt u de auto in het land van bestemming kunnen registreren, dan heeft u de uitvoerverklaring nodig in combinatie met een kentekencard.

Optioneel met tijdelijke kentekenplaten. Op verzoek kunnen wij voor u de verzekering en tijdelijke kentekenplaten verzorgen om de auto naar de desgewenste locatie te rijden. Let op: dit kenteken is uitsluitend goedgekeurd om eenmalig rechtstreeks naar de bestemming te rijden, daarna vervalt het en zijn de platen onbruikbaar.

Tijdelijk kenteken

+

Tijdelijk kenteken

Inclusief kentekenplaten en verzekering. Bent u op zoek naar een manier om de tijd tussen uitvoer en registratie te doden? Prins regelt een tijdelijk (21-daags) Oostenrijks kenteken inclusief kentekenplaten én verzekering, zodat de auto niet onbruikbaar is tijdens de overbruggingsperiode. Op die manier kunt u al vóór registratie in het exportland volop van uw auto genieten!

TÜV keuring

+

TÜV keuring

Technischer Überwachungsverein: keuring geheel volgens het Duitse boekje. Duitsers zijn punctueel. De bekende Duitse keuringsinstantie genaamd TÜV vormt hierop allesbehalve een uitzondering. Indien gewenst kunnen we ter plekke een TÜV keuring op uw auto laten uitvoeren. Geheel volgens het boekje.

Advies nodig?

De gepassioneerde Prins adviseurs staan voor u klaar.

Whatsapp ons
Wim Prins
Jeroen van Kranen
Joost Bode
Quinten Immink

Transport

+

Transport

Gesloten, Europees en intercontinentaal. De wegen door Europa kunnen we inmiddels dromen, maar bij Prins hebben we ook ervaring met overzees transport naar Amerika en andere continenten. Naast onze eigen chauffeurs en gesloten trailer, beschikken we over een netwerk van vakkundige en ervaren partners om het intercontinentale transport voor u en ons te laten verzorgen.

Taxatie

+

Taxatie

Uitgevoerd door erkende taxateurs. De emotionele waarde van een object is voor iedereen anders. En bovendien niet in geld uit te drukken. Toch moet er in de wereld van auto’s soms keihard worden onderhandeld. Bent u op zoek naar een uitgebreid taxatierapport van de door u aangekochte auto, inclusief waardebepaling? Prins regelt het! Uiteraard opgesteld door een erkend taxateur. Immers, een betrouwbaar oordeel is liefhebbers ook wat waard.

Videobellen

+

Videobellen

Uw auto op afstand live ervaren. Videobellen is al bijna net zo geïntegreerd in de samenleving als normaal bellen of e-mailen. Prettig, zo hebben we er meteen een gezicht bij! Ook wanneer het niet direct mogelijk is om de auto live te komen bezichtigen kan dit echt een uitkomst zijn. Prins verzorgt met liefde een digitale rondleiding en stelt de auto moeiteloos virtueel aan u voor, zodat u geen detail over het hoofd hoeft te zien bij het bestuderen van uw nieuwste aanwinst. Want natuurlijk gaan we ervanuit dat we zaken kunnen doen!

Whatsapp ons