Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
Deel deze auto

Ferrari 208 GTB

Fabriekskleur
Rosso Corsa
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
84476 km
Bouwjaar
1981
Brandstof
Benzine
Status
Verkocht
BTW Auto
Nee

Ferrari 208 GTB

Fabriekskleur
Rosso Corsa
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
84476 km
Bouwjaar
1981
Brandstof
Benzine
Status
Verkocht
BTW Auto
Nee
Deel deze auto

Voorwoord

Origineler dan dit wordt het niet: een schitterende, Italiaans geleverde Ferrari 208 GTB verkerend in volledig originele staat! Inclusief bijbehorende documentatie met instructieboekje en diverse facturen. Dit vuurrode pareltje is nooit gerestaureerd en zowel cosmetisch als technisch uitstekend verzorgd. Dat laatste is mede te danken aan de specialisten van Italauto uit Achterveld, waar de klassieke Ferrari perfect is onderhouden. Zij bogen zich over een heerlijke V8 met een inhoud van 2,0 liter. Weet u meteen waar Maranello de naam van de 208 vandaan getoverd heeft. Deze Gran Turismo Berlinetta beschikt over talloze authentieke details, zoals een lederen Nardi Ferrari stuurwiel, meters en tuimelschakelaars van Veglia Borletti, plus een originele Blaupunkt Atlanta SQR22 radio-/cassettespeler. Al met al een collectors item pur sang. Let op: liefhebbers only!

Lees verder
Omschrijving
Techniek
Reviews

Ferrari 208 GTB Rosso Corsa

Origineler dan dit wordt het niet: een schitterende, Italiaans geleverde Ferrari 208 GTB verkerend in volledig originele staat! Inclusief bijbehorende documentatie en diverse facturen. Dit vuurrode pareltje is nooit gerestaureerd en zowel cosmetisch als technisch uitstekend verzorgd. Dat laatste is mede te danken aan de specialisten van Italauto uit Achterveld, waar de klassieke Ferrari perfect is onderhouden. Zij bogen zich over een heerlijke V8 met een inhoud van 2,0 liter. Weet u meteen waar Maranello de naam van de 208 vandaan getoverd heeft. Deze Gran Turismo Berlinetta beschikt over talloze authentieke details, zoals een lederen Nardi Ferrari stuurwiel, meters en tuimelschakelaars van Veglia Borletti, plus een originele Blaupunkt Atlanta SQR22 radio-/cassettespeler. Al met al een collectors item pur sang. Let op: liefhebbers only!

Historie
Nooit gedacht dat we dit over een Ferrari klassieker zouden zeggen, maar de 208 GTB begon zijn loopbaan in 1980 om fiscale redenen. Door de oorspronkelijke inhoud van de 308 te verkleinen tot 2.0 liter, zou de Italiaanse koper zichzelf heel veel belastinggeld besparen. Deze uitvoering was dan ook hoofdzakelijk gericht op de thuismarkt van Ferrari, niet wetende dat het op een dag zou uitgroeien tot een wereldwijd icoon… Met de 208 GTB produceerde Maranello één van de kleinste V8-machines ooit. Op papier verving hij de 208 GT4 2+2, al werd de 6-cilinder Dino 246 er gelijktijdig door afgelost. Desalniettemin bleef het productieaantal extreem beperkt tot slechts 140 GTB’s in de periode 1980-1981. Dit specifieke exemplaar is sinds zijn aflevering in 1981 nooit gerestaureerd, wat hem extra uniek maakt. Daarbij komt dat onze Italiaan keurig is verzorgd, zowel optisch als technisch. De bijgeleverde, originele documentatie met verschillende facturen vertelt ons dat Italauto uit Achterveld verantwoordelijk is voor de uitstekende service die de afgelopen jaren op de auto is uitgevoerd. Hulde!

Exterieur
De Ferrari 208 GTB is nauwelijks te onderscheiden van zijn 308-broer, wat al net zo’n begerenswaardige machine is. Dit betekent dat de 208 over hetzelfde strakke lijnenspel van Pininfarina beschikt, inclusief scherpe hoeken, klapkoplampen met daarachter luchtroosters, grote air-ducts achter de portieren, sterdesign wielen en dubbele ronde achterlichtunits. Legendarisch ontwerper Leonardo Fioravanti had de leiding bij de totstandkoming van dit fraaie stukje kunst op wielen. En hoewel geen enkele kleur de Gran Turismo Berlinetta misstaat, is Rosso Corsa toch wel dé tint waarmee de supercar het beste tot zijn recht komt. Behalve de lak is ook de carrosserie volledig origineel gehouden. Na 42 jaar smeekt de Italiaanse schone nog steeds niet om een restauratie. Dit zegt genoeg over hoe hij al die tijd vertroeteld is. En nog steeds wordt, als het aan ons ligt…

Interieur
Zitten in de 208 GTB is een waanzinnige ervaring. Alles oogt, voelt en ruikt zoals een klassieker hoort te zijn. Dat elk detail in originele staat verkeert, heeft zeker zijn charme. Kunt u meteen zien dat de oorspronkelijke koper geweldig veel smaak had: het Nero lederen interieur is afgewerkt met lichte contraststiksels bovenlangs het instrumentarium en aan de binnenzijde van het Nardi Ferrari stuurwiel. De hemelbekleding is crème uitgevoerd, maar het zijn de Veglia Borletti meters en tuimelschakelaars die de show pas écht weten te stelen. Nog meer authenticiteit is er in de vorm van een originele Blaupunkt Atlanta SQR22 radio-/cassettespeler. We vragen ons spontaan af hoe vaak Dolce Vita in deze magische cockpit gedraaid zou zijn…

Techniek & performance
De compacte 2,0 liter Ferrari-V8 beschikt over 4 dubbele Weber carburateurs en is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie. De manuele 5-bak is een kunstwerk om te zien, met zijn schitterend uitgefreesde aluminium coulissen en traditionele H-patroon. De atmosferische 8-cilinder presteert op zijn best bij een toerental van 6.800 tpm, wanneer een totaal van 155 paarden de achteras bereikt. Zelfs naar klassieke Ferrari-maatstaven is dit tamelijk bescheiden te noemen, maar de geluidservaring zegt toch iets anders. Dit raspaard weet moeiteloos alle zintuigen op scherp te zitten. En een bizarre hoeveelheid kippenvel op te wekken! Beleef ’t bij Prins.

Met vriendelijke groet,
Prins Classics.

Motor
1990cc 8 cilinder
Brandstof
Benzine
Vermogen
155 pk
Gewicht
1290 kg
Boek een proefrit

Ervaar de Ferrari 208 GTB

Voornaam*
Vul uw naam in
Achternaam*
Vul uw naam in
Telefoonnummer*
Vul uw telefoonnummer in
E-mailadres*
Vul uw e-mailadres in
Ga akkoord om te kunnen verzenden

Soortgelijk

€ 29.900

Ferrari 575m

Maranello F1 | Low mileage!

€ 119.500

Alfa Romeo GTV

2.5 V6 | 1e serie | Low mileage | New condition

Prijs op aanvraag

Advies nodig?

De gepassioneerde Prins adviseurs staan voor u klaar.

Whatsapp ons
Wim Prins
Jeroen van Kranen
Joost Bode
Quinten Immink