Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
Deel deze auto

Alfa Romeo GT

Type
1600 Junior | 2000 engine | Origineel Nederlands | 37-year ownership
Fabriekskleur
Azzurro Le Mans
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
14125 km
Bouwjaar
1975
Brandstof
Benzine
Status
Verkocht
BTW Auto
Nee

Alfa Romeo GT

Type
1600 Junior | 2000 engine | Origineel Nederlands | 37-year ownership
Fabriekskleur
Azzurro Le Mans
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
14125 km
Bouwjaar
1975
Brandstof
Benzine
Status
Verkocht
BTW Auto
Nee
Deel deze auto

Voorwoord

Weinig auto’s die de moeite waard zijn om maar liefst 37 (!) jaar lang onafgebroken in het bezit te hebben. Deze zeer unieke, origineel Nederlands geleverde Alfa Romeo GT 1600 Junior voorzien van een 2000-motor en heerlijke GTA-look is dat zeker wél! Ook de combinatie Azzurro Le Mans carrosserielak en Tan lederen bekleding is uiterst zeldzaam te noemen. Na het overlijden van de Alfist die deze opgewaardeerde GT Junior tot op het laatste moment heeft vertroeteld, is de klassieker in handen gekomen van een familielid. Aan ons de schone taak om er een liefhebber bij te zoeken die in staat is om de Alfa de zorg en aandacht te geven die het verdient. Deze persoon krijgt er een complete stapel klassieke kentekenbewijzen plus facturen bij! Hoe mooi wilt u het hebben?

Lees verder
Omschrijving
Techniek
Reviews

Weinig auto’s die de moeite waard zijn om maar liefst 37 (!) jaar lang onafgebroken in het bezit te hebben. Deze zeer unieke, origineel Nederlands geleverde Alfa Romeo GT 1600 Junior voorzien van een 2000-motor en heerlijke GTA-look is dat zeker wél! Ook de combinatie Azzurro Le Mans carrosserielak en Tan lederen bekleding is uiterst zeldzaam te noemen. Na het overlijden van de Alfist die deze opgewaardeerde GT Junior tot op het laatste moment heeft vertroeteld, is de klassieker in 2021 handen gekomen van een familielid. Aan ons de schone taak om er een liefhebber bij te zoeken die in staat is om de Alfa de zorg en aandacht te geven die het verdient. Deze persoon krijgt er een complete stapel klassieke kentekenbewijzen plus facturen bij! Hoe mooi wilt u het hebben?

Historie
‘Tot de dood ons scheidt’. Op papier mag het dan geen huwelijk heten, maar de man die 37 jaar lang in deze wonderschone, 100% Nederlandse Alfa Romeo GT 1600 c.q. 2000 stuurde, was wel degelijk getrouwd met zijn auto. De liefde ontstond in het jaar ’84 en hield nooit meer op. Trouw dat de eigenaar was, liet hij zich al die tijd niet verleiden door ander moois op 4 wielen. En dat is goed te begrijpen, want de Italiaanse schone is werkelijk om door een ringetje te halen! Als lid van de vereniging Alfa Romeo liefhebbers in Nederland, deelde hij zijn trots met het juiste publiek. Naast de auto zelf, werd een hele stapel papierwerk overgedragen aan de nabestaande. Inclusief talloze klassieke kentekenbewijzen en facturen. Sinds de 1600 Junior van 2000-techniek is voorzien, zijn er slechts 14.000 kilometers mee gereden. Te weinig wat ons betreft! Daarom aan u het vriendelijke verzoek om er wat asfalt-avonturen aan toe te voegen. Want daar is deze rijdersauto pur sang gek op…

Exterieur
Wie Bertone zegt, zegt kunst. Wie kunst zegt, zegt Alfa Romeo. Eén en één is Alfa GT. Dit meesterwerk werd getekend door één van de meest beroemde designers ter wereld. En dat is hij met een reden. Voor zijn eerste grote project haalde de Italiaan alles uit de kast, met als gevolg eeuwige roem, en een parel van een (toen nog toekomstig) klassieker. Het jaren 60 icoon wordt gekenmerkt door een stoere en krachtige belijning met een opvallend rechte voorzijde en ranke achterkant. De GT 1600 Junior betreft een latere versie die het gat moest vullen tussen de 1300 en 2000 GTV. Ons exemplaar dichtte dat gat in één klap nadat er een 2000-motor in werd gemonteerd. Ook aan de buitenkant is er één en ander veranderd aan de Alfa: de GTA-lookalike exterieurdetails zijn even opwindend als smaakvol gekozen. Chromen bumpers schitteren door afwezigheid en de hoogst begeerlijke Ronal wielen accentueren de historische karakteristieken van onze Azzurro Le Mans gespoten GT Junior. Wát een (knalblauwe) verschijning! Let ook op de gouden emblemen onderaan de C-stijlen en typische GTA-kentekenplaathouder aan de achterzijde. Deze coupé ademt sportiviteit in zijn meest pure vorm… Wauw!

Interieur
Gelukkig beperkt de 1600/2000 GT Junior zich niet tot enkel uiterlijk vertoon. Vanbinnen laat de Alfa Romeo klassieker zich eveneens van zijn beste kant zien. Stoelen en portieren zijn met Tan leder bekleed. De super chique bruintint wordt vergezeld door een houten dashboard, dito stuurwiel + pookknop en een lichte hemelbekleding. De cockpit is volledig intact en beschikt zelfs over een heuse Diplomat radio; hartstikke vintage en bovenal periodiek correct! De overall conditie is erg fraai en nodigt enorm uit om in plaats te nemen. Dat is maar goed ook, want het rijden in de GTA-achtige is echt een feest!

Techniek
Start de 132 pk sterke 2,0 liter 4-cilinder Twin Cam motor uit de 2000 GTV en de karakteristieke, schuin naar het midden geplaatste knalpijp laat de originele Alfa Romeo GT Junior klinken zoals een iconische sportcoupé hoort te klinken.Schakelen, sturen en gas geven doet de mondhoeken automatisch optrekken. Wat een sound. Wat een beleving. Wat een magisch mooi aanbod, nu exclusief beschikbaar bij Prins!Laat de voorgaande eigenaar trots neerkijken op zijn oude geliefde, úw nieuwe droomauto.

Met vriendelijke groet,
team Prins

Motor
cc 4 cilinder
Brandstof
Benzine
Vermogen
0 pk
Gewicht
1000 kg
Boek een proefrit

Ervaar de Alfa Romeo GT

Voornaam*
Vul uw naam in
Achternaam*
Vul uw naam in
Telefoonnummer*
Vul uw telefoonnummer in
E-mailadres*
Vul uw e-mailadres in
Ga akkoord om te kunnen verzenden

Soortgelijk

Rolls-Royce Corniche

| First owner | Low mileage | One of 374 | France car

€ 169.500

MINI Cooper

S 1.3 | NL-auto | 1e eigenaar

€ 18.900

Ferrari 550

Barchetta Pininfarina | One of 448 | 2 owners | Full history

Prijs op aanvraag

Advies nodig?

De gepassioneerde Prins adviseurs staan voor u klaar.

Whatsapp ons
Wim Prins
Jeroen van Kranen
Joost Bode
Quinten Immink