Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Stories / Recap: Prins Summer Tour ’24
Share this page

Recap: Prins Summer Tour 2024

De Prins Summer Tour 2024 was een ervaring om niet snel te vergeten. We keken er lang naar uit en kijken er nu vol mooie herinneringen op terug. Dit jaar reden we door het hart van Italië, van Perugia naar Rome, waarbij we niet alleen genoten van het adembenemende landschap, maar ook van het ultieme rijplezier dat Prins kenmerkt.

Dag 1: De start in stijl De Tour begon meteen goed: in plaats van een gewone reisdag, vlogen we maandagochtend met ons eigen charter naar Perugia. Vanaf daar begon de eerste prachtige rit richting een idyllische lunchlocatie, midden in het Toscaanse landschap. Na de Italiaanse lunch vervolgden we de weg richting het hotel, waar de deelnemers konden ontspannen met een drankje en een verfrissende duik in de thermale baden. Een perfecte opwarmer voor wat nog zou komen.

Dag 2: De charme van Toscane Op dinsdag dompelden we ons onder in het Toscaanse leven met een route van 220 km door schilderachtige cipressenlanen, graanvelden en historische dorpjes. De lunch bij een lokale pasta-boer versterkte de authentieke Italiaanse sfeer. De dag eindigde in stijl op een middeleeuws landgoed, waar een barbecue met live muziek en een overvloed aan wijn de avond afsloten met Nederlandse meezingers en onvergetelijke gezelligheid.

Dag 3: Het hart van Italië Woensdag was een dag van hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk. Na een ochtend met een prachtig uitzicht over het met mist bedekte Umbrië, maakten we een rit van 200 km door de groene heuvels. We bereikten het geografische middelpunt van Italië en genoten van een Michelin-ster lunch. Daarna beklommen we een 1.890 meter hoge pas, een adembenemende ervaring. De dag eindigde in een sfeervol middeleeuws dorpje, waar we genoten van een welverdiende nachtrust.

Meer foto's van dag 3

Dag 4: Herinneringen aan 2015 De route van donderdag was er eentje voor zowel nieuwkomers als trouwe deelnemers. Met 215 km vol indrukwekkende uitzichten en herkenbare hoogvlaktes, brachten we herinneringen terug aan de Prins Tour van 2015. Uiteraard stond een lunch met de beroemde Pasta Amatriciana op het menu. De dag eindigde in Santa Stefano di Sessantio, waar een middeleeuws café ons warm onthaalde op een regenachtige middag.

Meer foto's van dag 4

Dag 5: Afdaling naar Rome Op vrijdag zetten we koers richting Rome, met nog één pas en een hoogvlakte op de route. Onderweg genoten we van een heerlijke lunch in Tivoli, voordat we de laatste kilometers naar de Italiaanse hoofdstad aflegden. De dag werd afgesloten met een borrel op een rooftop-bar met uitzicht op het bruisende Rome. Een perfecte afsluiting van een week vol rijplezier.

 

Meer foto's van dag 5

Dag 6: Ontdekkingstocht door Rome Op zaterdag hadden we tijd om Rome te verkennen. Sommigen kozen voor een ontspannende wellness-dag, terwijl anderen met een Nederlandse gids op de fiets door de stad gingen. Het was een ontspannen afsluiting van een enerverende week.

De Prins Summer Tour 2024 was wederom een groot succes, en zal ongetwijfeld nog lang onderwerp van gesprek blijven. Dank aan alle deelnemers voor hun enthousiasme en rijplezier!
Share this page