Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Stories / Recap: Prins Classica Tour ’24
Share this page
Share this page

Recap: Prins Classica Tour ’24

De eerste Prins Classica Tour door Zuid-Italië was een historische rit op alle fronten! Eind mei genoten we samen met onze klanten van een onvergetelijke tour vol avontuur, authenticiteit en gezelligheid. Met de zon hoog aan de hemel en een zachte bries langs de kustwegen, reden we door pittoreske dorpjes, langs uitgestrekte olijfboomgaarden en over glooiende heuvels bedekt met wijngaarden. Elke bocht bracht nieuwe verhalen en adembenemende uitzichten, die we graag met jullie delen in de schitterende plaatjes hieronder.

Puglia

Puglia verraste ons met zijn rauwe authenticiteit. Van rommelige stadjes vol gezelligheid tot verlaten binnenweggetjes met verdwaalde trulli’s. Hier verruil je een toeristentrekpleister als Alberobello binnen enkele minuten voor totale rust tussen oude stenen muurtjes en olijfbomen. De charme van deze regio ligt in de eenvoud en de ongerepte schoonheid die je overal tegenkomt.

Basilicata

Een verborgen juweel in Zuid-Italië, betovert met zijn ruige landschappen en rijke geschiedenis. We begonnen deze regio in oude stad Matera, waar we overnachten in de Sassi, grotwoningen uitgehouwen in kalksteen. Basilicata, ook wel bekend als Lucanië, lijkt buiten Matera echt nog onontdekt. Het is rustig en groen in de serene bergen.

Cilento

Een beschermd natuurgebied, bood ons echt ongerepte natuur en, net als in Basilicata, bijna geen toeristen. We reden over heerlijke bergweggetjes en parkeerden onze auto’s midden op een plein voor een kop koffie, wat het plaatsje in goede en slechte zin tot leven riep. We genoten van een lokale lunch met live accordeonmuziek en streken uiteindelijk neer aan de schitterende kust van Cilento net ten zuiden van Amalfi. Het lijkt of alleen Italianen deze kust kennen. Een aanrader!

Amalfi

De Amalfikust behoeft geen introductie. Op het weer na gaf de Amalfikust ons alles wat de vele verhalen, films en reis-websites over deze kust beloven. Dichte mist bij aankomst ontnam ons bij aankomst de uitzichten, maar de sfeer had daardoor iets magisch. Gelukkig was het de volgende ochtend beter!