Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Stories / Premiere avond: Ferrari
Share this page

FERRARI: beleef de premiere met Prins 

Donderdag 25 januari | Ferrari owners only!


We staan aan de vooravond van een bijzondere première: Ferrari, the movie. Op 25 januari kan Nederland via het witte doek in de magische geschiedenis duiken van de mythe uit Maranello. Inclusief alle passie, tragedie en competitie waarmee Enzo Ferrari te maken kreeg in de tweede helft van de jaren 50.

De film is een ode aan het leven van een legende. Ook Prins is voornemens de naam Ferrari op de dag van de première te eren. We starten deze exclusieve avond in onze showroom, om vervolgens samen met alle genodigden in een Ferrari colonne richting de bioscoop in Harderwijk te rijden. Let op: Ferrari owners only!

Kortom, een mooie avond voor trotse Ferrari-eigenaren. Prins kijkt ernaar uit om u 25 januari te mogen verwelkomen!

P.s. exact programma volgt na inschrijving. 

Voor + achternaam
E-mailadres*
Vul uw e-mailadres in
Telefoonnummer
Aantal personen
Ferrari type

Over de film Ferrari:

In de zomer van 1957 ademt de lucht van Italië passie en snelheid. De zon werpt zijn gouden stralen over de pittoreske heuvels van Maranello, waar de legendarische Enzo Ferrari zijn dromen en racewagens smeedt. Het is precies in deze betoverende setting dat de film “Ferrari” zich afspeelt, een meeslepende biografische sportdramafilm die het leven van de iconische Enzo Ferrari tot leven brengt.

Adam Driver, met de allure van een man geboren om te heersen over het asfalt, betreedt het scherm als Enzo Ferrari zelf. Zijn donkere ogen schitteren met vastberadenheid, en elke beweging straalt de vastberadenheid uit die nodig is om een imperium te creëren. De film opent met een spectaculaire race op het Monza-circuit, waar Ferrari’s wagens de concurrentie verpletteren en de basis leggen voor wat de wereld zal leren kennen als de legendarische Ferrari-formule.

Penélope Cruz, als de onverschrokken echtgenote van Enzo, biedt een indrukwekkende vertolking van Laura Ferrari. Haar personage brengt niet alleen liefde en steun in het leven van Enzo, maar is ook zijn rots in tijden van tumult. De chemie tussen Driver en Cruz verlicht het scherm telkens wanneer ze samen zijn, waardoor het hart van het publiek sneller klopt.

Shailene Woodley schittert als Maria, een jonge ingenieur die zich aandient bij Ferrari met een visie die de autowereld op zijn kop zal zetten. Haar doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn een weerspiegeling van de veranderende tijden en de evolutie van de autosport. Samen met Sarah Gadon, Gabriel Leone, Jack O’Connell en de charismatische Patrick Dempsey als een rivaliserende autofabrikant, creëren ze een ensemblecast dat de passie en rivaliteit van het tijdperk belichaamt.

Regisseur Michael Mann brengt het verleden tot leven met verbluffende cinematografie, waarbij de historische locaties en de iconische Ferrari-wagens als sterren van de show dienen. De race-sequenties zijn adembenemend, elke bocht wordt vastgelegd met een adrenalinestoot die de kijkers op het puntje van hun stoel houdt.

De film bereikt zijn hoogtepunt op het 80e Internationale Filmfestival van Venetië, waar “Ferrari” strijdt om de Gouden Leeuw. De première op 31 augustus 2023 is een spektakel op zich, met de aanwezigheid van filmsterren, autofanaten en de geest van Enzo Ferrari die over de rode loper zweeft.

De recensies zijn lyrisch, en “Ferrari” wordt bekroond als een meesterwerk dat de geschiedenis van de autosport vereeuwigt. De National Board of Review erkent de film als een van de top 10 films van 2023, een eerbetoon aan het vakmanschap van het team achter deze epische vertelling.

“Ferrari” is niet zomaar een film; het is een eerbetoon aan een man die zijn dromen met snelheid en passie volgt, en daarmee een erfenis creëert die tot op de dag van vandaag voortleeft op de circuits en in de harten van autoliefhebbers over de hele wereld.

Share this page