Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Service / Ferrari F355: distributieriemen en groot onderhoud

Ferrari F355 service: distributieriemen & onderhoud


Team Prins is het er unaniem over eens: Ferrari F355 zal altijd een van de lekkerste blijven. Niet alleen vanwege z’n tijdloze schoonheid, maar ook vanwege zijn ongeëvenaard lekkere ‘huilende’ geluid en mede daardoor de mooie beleving van de Ferrari. 

Maar hij is niet alleen geroemd, hij is ook berucht. Het onderhoud van de F355 kan namelijk prijzig zijn, wat zeker geen geheim is onder de liefhebbers. Desondanks merken we bij Prins dat eigenaren met alle liefde de sleutels bij ons afgeven voor onderhoud aan hun parel. 

De investering (en het onderhoud) waard

Geen onbelangrijk feit is dat de gemiddelde waarde van de Ferrari F355 de laatste jaren is gestegen. Dit komt voornamelijk door de toenemende vraag en de beperkte beschikbaarheid van goed onderhouden exemplaren. Een F355 in goede staat kan een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen, uiteraard vooral als het gaat om de meer zeldzame uitvoeringen.

De hier betreffende F355 is een schoolvoorbeeld van ‘de investering waard’.  Niet lang geleden kwam een klant onze showroom binnen, vol opwinding en met een glinstering in zijn ogen. Hij had een Ferrari F355 op het oog, van een motorhandelaar die deze bolide zeven lange jaren tussen zijn andere motoren had laten staan. De klant kende onze expertise in deze Ferrari’s en vroeg ons om een grondige aankoopkeuring uit te voeren. Na een gedetailleerde inspectie en verschillende tests kwamen we tot de conclusie dat deze prachtige machine een nieuwe start verdiende. Het hoofdmenu: nieuwe distributieriemen, nieuwe koppeling, grote servicebeurt.

De specialist

Onze monteur Henri is de onbetwiste specialist als het gaat om het uitvoeren van grootschalig onderhoud aan Ferrari’s uit de jaren 90. Henri is al 30 jaar monteur bij Prins. Met zijn expertise heeft hij de afgelopen jaren tientallen Ferrari V8’s en Flat 12’s uit hun prachtig vormgegeven omhulsel gehaald. Een meester in zijn vak.

“Ik vind het geweldig werk! Het is een taak die zowel precisie vereist, waarbij je uiterst scherp moet zijn, als gewoon keihard werken. Het is een mooi project dat meestal zo’n 20 tot 25 uur in beslag neemt. Het werk is mooi, de beloning is onbetaalbaar. Het moment waarop ik de sleutel omdraai en een zuivere V8 hoor ontwaken, geeft me een enorme voldoening. Ik laat de motor rustig opwarmen en dan is het tijd voor de eerste proefrit. Het geluid van de huilende V8, het vertrouwen dat alles fris is, zuivere olie, verse riemen, dit is waarom ik van mijn vak houd!”

Ontdek ook de Prins ervaring

Bij Prins zijn we absoluut gepassioneerd door Ferrari! In de afgelopen jaren hebben we het genoegen gehad om honderden van deze prachtige auto’s te onderhouden en misschien zelfs nog meer te verkopen. Bij Prins bent u niet zomaar een klant, maar een mede-liefhebber die deel uitmaakt van onze hechte Prins-familie. Wij zorgen niet alleen voor het onderhoud en detailing van uw auto, maar bieden ook de mogelijkheid om uw Ferrari te personaliseren met accessoires, langdurig te stallen in ons exclusieve autohotel. Daarnaast organiseren we onvergetelijke trips en tourritten, zodat u kunt genieten van de ultieme rijervaring met uw prachtige bolide.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar betrouwbaar en vakkundig Ferrari onderhoud? Neem dan vandaag nog contact op met Prins. Ons team van enthousiaste experts staat klaar om u te helpen en al uw vragen te beantwoorden. Wij verwelkomen u graag in onze werkplaats en kijken ernaar uit om uw Ferrari te mogen onderhouden en te verzorgen volgens de hoogste normen van kwaliteit en vakmanschap.

Een afspraak is bij Prins zo gemaakt! Via onderstaande knoppen kunt via onze online planner of via Whatsapp een service afspraak maken. Liever telefonisch contact? Geen probleem! Dit kan via telefoonnummer 0341-257014.

 

Boek online Whatsapp ons

Advies nodig?

Ik help u graag verder

Stuur Nic een e-mail
Nic de Groot
Service adviseur