Menu
Menu
Favorieten Mijn account
Mijn account
prins.nl / Stories / Prins Summer Tour ’23
Share this page

Prins Summer Tour 2023:

gegarandeerd een goudbruin tintje

In de nazomer dreigt het er dit jaar pas écht heet aan toe te gaan: op 18 september vertrekken we richting de Zuid-Spaanse zon voor een onvergetelijke rit van Madrid naar Málaga. Onderweg ontdekt u talloze bezienswaardigheden en gaan we minstens zoveel fotogenieke momenten ervaren. Met uw auto op de voorgrond moet dat voor plaatjes zorgen die voor altijd op ons netvlies staan gebrand. Gelukkig maar, want uiteindelijk duurt dit event ‘slechts’ 5 dagen. U weet wat ze zeggen: aan al het moois komt een eind! Hopelijk blijft de goudbruine herinnering op uw huid ook nog even zitten…

Maandag | aankomstdag

We landen rond het middaguur in Madrid. Dag één hoeft dus niet helemaal op te gaan aan reistijd. Wij hebben een veel beter idee: ’s middags neerstrijken op het terras in de Spaanse hoofdstad om zo alvast een paar zonnestralen mee te pakken. Genoeg opgewarmd? ’s Avonds luiden we de 2023 editie van Prins Summer Tour officieel in tijdens een smaakvol diner in het prachtige centrum.

Dinsdag | 240km

Wij zien onze gasten graag hun buik rond eten, maar rekening houdend met de plannen voor de volgende dag heeft licht verteerbaar voedsel wellicht de voorkeur. Tijdens een mooie eerste tocht, waarbij de route richting het zuidwesten wordt ingezet, steken we één bergkam over om alvast in de mood te komen… We eindigen deze dinsdag op de Spaanse vlakte in het prachtige hotel Val de Palacios, welke we helemaal voor onszelf hebben.

Woensdag | 251km

Halverwege de week gaan we pas écht los: we knallen ruim 250km door het binnenland van Spanje. Hier worden vlakke stukken bloedsnel afgewisseld door spectaculaire bochtensecties. Op de woensdag leggen we veruit de grootste afstand af. De heerlijke lunch die halverwege wordt verzorgd door het hotel van de nacht ervoor, is dus meer dan welkom. Aansluitend vliegen we vol energie het resterende gestrekte landschap aan, met lange rechte stukken die smeken om een zware rechtervoet. Eenmaal aangekomen op La Caminera Club Del Campo, zullen velen de verkoeling zoeken in het zwembad. De auto verruilen voor een golfkar kan natuurlijk ook; een balletje slaan werkt ontspannend en houdt u tegelijkertijd scherp.

Donderdag | 228km

Want natúúrlijk gaan we donderdags full focus verder tijdens een klim in de richting van Úbeda: een 16e eeuws stadje vol schoonheid in de Spaanse Renaissance stijl. Deze plaats barst van de architectonische hoogstandjes uit die tijd. Enkele bezienswaardigheden hebben zelfs een plek verdiend op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar de regio van Andalusië is meer dan historische gebouwen alleen: we doorkruisen Nationaal Park Sierras de Cazorla, en verruilen de dorre vlakte voor bergachtig natuurgebied met veel groen en water. Houd de camera stand-by, want hier worden foto’s voor het leven geschoten!

Vrijdag | 197km 

De volgende dag zakken we verder af naar het zuiden, om vervolgens bij Sierra Nevada – vrij vertaald “besneeuwde bergketen” – tot grote hoogtes te stijgen. Letterlijk. Dit is namelijk de plek waar het Iberische schiereiland zijn piek bereikt. De 3.482 km hoge top gaan we helaas niet redden, zelfs niet met de krachtigste Prins machines. Maar we stijgen de vrijdag sowieso boven onszelf uit als we de grenzen van onze stuurmanskunsten verkennen. In Granada vinden we ’s avonds een welverdiend rustmoment.

Zaterdag | 153km

Verrassing: er staat nog een extra rit op de planning! Dit in tegenstelling tot de Summer Tour van vorig jaar, waarbij we op dag 5 ’s middags al het vliegtuig terug naar huis namen. Nu nemen we uitgebreid de tijd om laag te vliegen over het ruige Sierra de Tejeda gebergte. Deze uitdagende trip eindigt in een magisch uitzicht over de Middellandse Zee. Ter afsluiting proosten we aan de zuidkust in Málaga, met op de achtergrond een golf van strandbedden en parasols. Zou u willen dat deze unieke ervaring niet meteen eindigt? Goed nieuws: liefhebbers hebben de mogelijkheid om er nog een nachtje aan vast te knopen. Anderen stoppen liever op dit hoogtepunt en pakken de avondvlucht. Waar gaat straks úw voorkeur naar uit?

 

Prijsindicatie

Deelname per team (2 personen): €4500,-

Autotransport heen: €1000,-

Autotransport terug: €1200,-

Vliegtickets:  +/- €300,- pp

Zoals deelnemers van onze Prins Tours gewend zijn betreft het een volledig verzorgde reis, inclusief alle maaltijden. Neem eventueel contact met ons op voor meer informatie.

 

Schrijf u hier in!

Uw gegevens:
Voornaam
Achternaam
Vul uw achternaam in
Adres
Vul uw adres in
Woonplaats
Vul uw woonplaats in
Telefoonnummer
Vul uw telefoonnummer in
E-mailadres
Vul uw e-mailadres in
Uw reisgenoot:
Voornaam
Achternaam
Vul uw achternaam in
Uw auto:
Merk + Model
Vul het automerk en model in
Kenteken
Vul het kenteken in
Share this page